Nazaj na pregled
Novice o izdelkih
28. marec 2023

Nordijski, naraven, trajnosten - profilni les iz Lunawooda

Z novim ponudnikom fasadnih profilov Lunwood, JAF širi svojo ponudbo na fasadne elemente iz termično obdelanega lesa, ki so oblikovno še posebej močni. Sistem Luna Panel odpira neskončne možnosti oblikovanja.

© Héctor Santos Díez
Lunawood profilni les

    Fasadni profili iz termolesa

    Osnovni izdelek za privlačne naravne lepote Lunawood izdelkov sta bor in smreka iz nordijskih gozdov. Zaradi ostre klime drevesa rastejo počasi, zato les ponuja najboljše osnovne pogoje za nadaljnjo termično obdelavo s toploto in paro. Na ta način se proizvaja termično obdelan les brez dodatkov kemikalij, ki navdušuje s svojo dimenzijsko stabilnostjo, dolgo življenjsko dobo in trajnostjo.

    • Lunawood izdelki so 100% brez kemikalij 

    • izdelki so termično obdelani izključno s pomočjo toplotne in vodne pare pri temperaturi več kot 200° C

    • s termično obdelavo se stabilnost oblike lesa poveča, zmanjša se pokanje, razširjenje in krčenje lesa, odpornost proti gnitju pa se poveča

    • izdelki so iz obnovljivega, PEFC certificiranega nordijskega gozda

    Fasadni profil Trapez Luna UTV 19x117
    Fasadni profil Trapez Luna pure 20x142 pre-greyed
    Fasadni profil Luna SHP 19x117
    Fasadni profil Luna Triple Shadow 32x140

    Visoko vzdržljiva fasada iz termično obdelanega lesa

    Termično obdelanega lesa Lunawood ni treba površinsko obdelati. Zaradi tega je les ekološka izbira v celotnem življenjskem ciklu. Rjav, neobdelan termično obdelan les zaradi vremenskih vplivov postopoma sivi in ​​daje projektom dodatno naravno živahnost.

    Luna Panelni sistemi

    harmonične površine z originalno teksturo

    Luna panelni sistem je sestavljen iz borovih profilov s petimi širinami in tremi debelinami za prilagodljiv dizajn. Različne širine in debeline omogočajo ustvarjanje kreativnih oblikovalskih poudarkov. Sodoben značaj privlačnih termično obdelanih borovih fasad omogoča posebej prilagodljivo izvedbo vizualno dovršenih fasadnih rešitev.

    Prenesi

    Vas zanima več? Pišite nam na info@frischeis.si. 

    Fassadenprofile aus Thermoholz